خلية النحل
المقادير:
مقادير العجينة:
فنجان قهوة، سكر
نصف كوب زيت
علبة زبادي
بيضة + ملعقة صغيرة فانيلا
ذرة ملح
ثلاثة ملاعق حليب بودرة
2 ملعقة صغيرة خميرة فورية
ملعقة صغيرة خميرة بيكنج بودر
2 ملعقة نشا
كوب ونصف ماء دافيء
أربعة أكواب دقيق مع المزيد عند الحاجة
مقادير الحشوة :
لو عايزينها حلوة، هنستخدم جبنة كيرى لو مالحة ممكن نستخدم اى نوع جبنة حادقة على حسب الرغبة، وفى حالة استخدام جبنة قريش نخلط مع الجبنة رشة نشا لكى تتماسك العجينة.
الطريقة:
- توضع المقادير الجافة التالية في طبق واسع (الحليب البودرة + السكر + الملح + الخميرة الفورية) وتخلط مع بعض جيداً
- يضاف الماء الدافيء ويحرك المزيج جيداً
- تضاف البيضة والفانيلا ويحرك المزيج جيداً
- يضاف الزبادي والنشا ويحرك جيداً
- يضاف الزيت ويحرك جيداً
- نبدأ في إضافة الدقيق بالتدريج مع التحريك بواسطة المضرب اليدوي حتى نحصل على عجينة شبة سائلة
- نضيف البيكنج بودر ونستمر في إضافة الدقيق مع الإستمرار في التحريك حتى تكون لدينا عجينة متماسكة وطرية
- نعجينها باليد حوالى 5 دقائق، وممكن نزودها دقيق لو احتاجت، ثم نتركها لكى تخمر
- نشكلها كور صغيرة ونحشيها بالجبنة ونرصها جنب بعضها فى صينية مدهونة زيت
- ندخلها الفرن على حرارة متوسطة وندهن الوجه بمعلقة حليب بودرة مدوبة فى بعض الماء وممكن نضيف سمسم او حبة البركة “لو كانت مالحة”
- فى حالة ان تكون حلوة، نحضر (معلقة سكر ومعلقة زيت ومعلقة حليب بودرة ووبعض الماء)
- بعد مرور 45 دقيقة تقريبا نخرجها وندهنها بالمزيج وندخلها تانى ونشغل الشواية لغاية ما تحمر ونطلعها نتركها تبرد قليلا
- تكونى مجهزة (كوب ماء وكوب سكر وعصير نص ليمونة وتوضع على النار لغاية ما تصبح متوسطة القوام نضع عليها رشة فانيليا) نسقيها بها وتقدم