موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 المندى المدخن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin



المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

المندى المدخن Empty
مُساهمةموضوع: المندى المدخن   المندى المدخن I_icon_minitimeالأربعاء أغسطس 01, 2012 10:18 am

المندى المدخن

نحمر بصله و4 فصوص ثوم ولما يصفروا نزود نص ملعقه من كل من بهارات مشكله وحبهان جنزبيل وفلفل اسود وملعقه من الكركم ولما تطلع ريحه البهارات كويس ودى 3 اكواب مرقه وملعقه ملح ولما المرقه تغلى اسقط فيها 2 كوب ارز بسمتى ذهبي
اول الارز ما يشرب المرقه وطى عليه النار وحطى سلطانيه صغيره فيها زيت و طشى فيها فحمه وغطيه كويس حتى ينضج الارز
ازيلى الفحمه وصفى بقيه الزيت اللى كان فيه الفحمه فوق الارز وقلبيه جيدا
لو عاوزين تعملوه مع االفراخ او اللحمه او الجمبرى زى الصوره فى نفس الوقت يبقى نتبل اللحم بنفس البهارات اللى استعملناها للارز ونفس كميتها لحوالى كيلو ونص لحمه او فرخه ونص او كيلو جمبرى ونسيبهم فى التتبيله ساعتين ثم يقلبوا فى شويه زيت مع ملاحظه تقطيع الدجاح 4 اجزاء او حتى 8

نشوحهم كويس
واسيبهم على النار حتى يشربوا ميتهم
لو لحمه بزودها ميه واخليها تستوى نص سوى الاول ولو فراخ لما تشرب ميتها ازودها بس ثلثين كوب ماء واسيبها تشربهم



المندى المدخن 270666_184126048309950_6469578_n
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sulvdan.sudanforums.net
 
المندى المدخن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» مكرونة بالسلمون المدخن
» فطيرة الحبش المدخن
» فطيرة الحبش المدخن
» سلطة الديك الرومي المدخن مع الفاصوليا
» السلطه بصوص الركفور وشرائح الرومي المدخن

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: مهارات المطابخ :: طبخات متنوعة-
انتقل الى: