موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقة وصفة عمل بوريك بالجبنة البيضا والرومى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin


عدد المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

مُساهمةموضوع: طريقة وصفة عمل بوريك بالجبنة البيضا والرومى   الإثنين أغسطس 27, 2012 10:37 am

طريقة وصفة عمل بوريك بالجبنة البيضا والرومى

المقادير


2كوب دقيق منخول
معلقتين سمنة سايحة او بدرجة حرارة الغرفة
معلقة صغيرة خميرة فورية
معلقة صغيرة سكر
نص معلقة صغيرة ملح
ذرة فلفل اسمر
بيضتين
ربع كوب لبن دافى
سمسم او حبة البركة(اختيارى)


الحشوة

جبنة رومى وزيتون – جبنة بيضا بالزعتر والزيت
الطريقة
هنضرب البيض ونشيل منة حبة صغيرين خالص عشان ندهن بيهم وش البوريك



هنحط الدقيق والخميرة والسكر والملح والسمنة فى طبق ونقلب كويس



وبعدين نضيف البيض وحبة البركة والفلفل الاسود ونقلب



هننزل عليهم باللبن شوية بشوية ونعجن لحد ماتبقى العجينة طرية ومبتلزق



نغطيها لتتخمر فى مكان دافى لمدة نص ساعة



نهرس الجبنة ونحط عليها شوية زعتر وزيت ونقلبها



نقطع العجينة كور صغيرة خالص وناخد كل كورة نفردها



او حتة رومى وزيتون اسود



ونقفلها زى القطايف ونضغط على الاطراف كويس جدا بالشوكة



ونرصهم فى صينية مدهونة زيت بسيط



ونغطى عليهم ونسيبهم يخمروا نص ساعة كمان



وندهن وشهم بيض ونرش عليهم شوية حبة البركة



ودول اللى بالرومى والزيتون دهنتهم بيض بس ومرشتش حبة البركة عشان افرقهم عن الجبنة البيض



وندخلهم الفرن السخن على 200 درجة لمدة ربع ساعة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://sulvdan.sudanforums.net
 
طريقة وصفة عمل بوريك بالجبنة البيضا والرومى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: المعجنات والفطائر-
انتقل الى: