موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 محشى الكرنب

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin


المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

مُساهمةموضوع: محشى الكرنب   الأربعاء يونيو 19, 2013 7:00 am

محشى كرنب


كرنبه _ شبت_ بقدونس _ _
بصل _ طماطم _ فلفل رومي وحامي _ ارز مصري _زيت _ سمن بلدي
التوابل العاااامه يعني(( ملح _ فلفل أسود _ كمون _
ثوم مفروم ناعم

طبعاً هتشتري الكرنبه .. هتقطعي الرأس وتفككي الورق..أو تقطعي ورقه ورقه من عنقدها العلوي
ضعي حله بهـا مـاء للغليان.. ولمـا تغلي.. ضعي فيها الورق .. طبعاً مش هتنزليهم مع بعض
هتنزلي 3 أو 4 ورقات علشان تعرفي تقلبيه من غير ما يتقطع
أو يتهري ..طبعاً هتسويه نصف سواء
يعني غلوتين فقط ..أوعي يتهري منك


مش هتعرفي تلفيه .. أنا قولت وانت ِ حره
لمـا تطلعيه من الماء.. أقطعي عرقه أو عنقوده من الرأس
لحد ما ينتهي بس اوعي تقطعي الورق معه
بعدها قومي بتقطيع الورق لجزل أو مربعات حسب الرغبه
وطبعاً حجم الورقه حسب الرغبه

وأتركيه لحد مـا يبرد وتعالي نعمل الصلصه



ضعي الحله على النـار وقليل من الزيت
وبعدها ضعي فيه البصــل


قــومي بتقليبه لحد مــا يحمـــر
بعد كده ضيفي التوم


بعدهـا ضيفي الطماطم المعصوره عليه
وقلبيها
بعــدهـا ضعي الملح والفلفل الاسود والكمون و الكمون كميه كبييييييييييره )
وأتـــــركيها تتسبك كويس جدا
لحد مــا تنشف خاااااااااااااااااااااالص



وبعد مـا تتسبك ضفيهـا علي الارز المغسـول في الطبق البلاستك أو حسب الرغبه

بعــدها ضيفي عليهم الخضره المقطعه (( الشبت _ البقدونس _ ))
وقلبيهــا جيداً


أول شيء أمسكي ورقه من ورق الكرنب
على صوابع يدك اليسري وضعي بها شوية الارز
وقومي بلفها باليدين معاً
أما الطريقة الاخرى .. أنك تضعي ورقة الكرنب على طبق .. وبعــدها تضعي شوية الارز


بعدها ابدأي بلفه على الطبق زي الجلاش الملفوف


جهزي حله وممكن وضع العروق اللي أنتِ شلتيها من الورق (( حسب الرغبه))
وابدأي في الرص بعد ذالك


حـاولي تكون الرصه منظمه


وياريت تحاولي تخلطي بين الورق الابيض والاخضر علشان كله يتأكل


حــاولي يكون مرصوص بدون لخبطه علشان كله يستوي مع بعضه


نظميه للنهــايه لكن أتركي في الحله
ارتفاع .. صابع يد أو أتنين


بعدها ضعي شربة الفراخ ..
بكميه متساويه مع الكرنب أو أعلى شيء بسيط
علشان يطلع مفلفل
بعدهاضعي الغطاء بأحكام علشان البخار يفضل
داخل الحله
وطبعاً النــار بتكون مرتفعه كأنك هتسوي أرز عادي
يعني النـار مرتفعه ولمــا يتشرب الشربه
ويدخــل في الســواء أخفضي النــار خااااالص
مثل الشمعه
وأرفعي الغــطــاء وضعي
معلقة سمن


قومي بوضع الغطاء مره أخرى
وأتركيه لحد مــا يستوي خــالص
بعد ها أطفي النار عليه
وقدميه جنب الفراخ المحمره والملوخيه الخضراء
 والسلطه أو حسب الرغبة ....


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://sulvdan.sudanforums.net
 
محشى الكرنب
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: الخضروات :: المحاشي-
انتقل الى: