موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكريب باللحمة المفرومة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin



المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

الكريب باللحمة المفرومة Empty
مُساهمةموضوع: الكريب باللحمة المفرومة   الكريب باللحمة المفرومة I_icon_minitimeالثلاثاء يوليو 30, 2013 7:05 am

الكريب باللحمة المفرومة

المكونات
لاربعه افراد
2 كوب دقيق
نص ملعقه صغيره ملح
معلقه صغيره سكر
2 ملعقه كبيره زيت دره
بيضه حسب المزاج
مقدار ميا تقريبا كوب وربع
او كوب لبن ولازم ع الاقل ربع كوب ماء

الطريقه

نضع المكونات في طبق كبيرمش مسطح طبعا
نضربها ضرب سريع بالمضرب الكهربائي عده مرات لغايه ماتبقى في سمك الطحينه اللي بنشتريها في علب او اقل سيوله
نحضر طاسه تيفال لازم ونضع كبشه ونوزعها في الصينيه المتوسطه الحجم
ونضعها على النار عاليه ونوطي
ولما تستوي هنقلبها على الجنب التاني عشان نسويها حتى تصبح لونها ذهبيا
ونترك الطاسه حتى تبرد او الصينيه ونبدا في عمل الواحده تلو الاخرى وذلك للتحكم في فرد الكريب وهو سائل في الطاسه في نفس السمك


اما للحشو فتختلف ينفع حلو زي الشيكولاته بالموز او الذبده بالسكر او المكسرات
وتنفع بالبرجر السوسيس او البانيه او اللحمه المفرومه او التونه او الجبنه الرومي المبشوره ونضع شرائح طماطم وبصل وفلفل اخضر او حار وكاتشب ومايونيز ومسترده حسب الرغبه

فبعد مانسوي الكريب ونحطها ع جنب وتبرد نرجع نجيب صينيه تيفال اكبر ونضع عليها الكريب بعد منطبقها نصين على بعض او زي مايعجبنا حتى لو تلفت على بعض زي الشاورما او العيش السوري ونحمصها ونحط الخضار والكاتشب والمايونيز والمسترده
ونلفها وهي ع النار واول متتحمص نرفعها في طبق للتقديم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sulvdan.sudanforums.net
 
الكريب باللحمة المفرومة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صلصة البيتزا باللحمة المفرومة
» الكيش باللحم المفرومة
»  الكريب الحادق
»  الكريب الحلو
» الكريب سوزيت

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: المعجنات والفطائر-
انتقل الى: