موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فراخ مشوية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin



المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

فراخ مشوية Empty
مُساهمةموضوع: فراخ مشوية   فراخ مشوية I_icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 04, 2013 12:40 pm

فراخ مشوية



المقادير:


بصلتين كبار، مفرومة
2 حبة طماطم كبيرة، مفرومة
2 حبة فلفل رومى كبار
ربع كوباية زيت
ربع كوباية خل
معلقتين او تلاته كبار صلصة طماطم
علبة زبادى جهينة او معلقتين كبار كريمة لبانى جهينة
حوالى 10 فصوص حب هيل
5 ورقات لوره
معلقة صغيرة كمون
معلقة صغيرة توابل فراخ
معلقة كبيرة كاتشب
معلقة صغيرة كركم
ملح وفلفل اسود
معلقة صغيرة كزبرة ناشفه



الطريقة:

قومى بوضع كافة المقادير بالتدريج فى الخلاط مع مراعاة تنعيم الاجزاء الكبيرة قبل وضعها،

اضربيها جيدا حتى تصبح مثل الكريمة، اضيفي القليل من الزيت فى حال وجدت ان الخلاط لا يضربها جيدا من قلة السوائل

اسلقى الدجاج كالمعتاد، ثم ضعيه فى صينية او بيركس ونضع عليه القليل من الخلطة السابقة، غطيها وضعيها فى الفرن،

او على شواية الفحم ولكن لا تسلقي الدجاج فى هذه الحالة، يتم تشريح الدجاج وتتبيله بهذه الخلطة وتركه فترة طويلة فى الثلاجة


فراخ مشوية 1185600_189572657888706_368352154_n
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sulvdan.sudanforums.net
 
فراخ مشوية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فراخ مشوية على الشواية
» فراخ بالزبادى
» كفتة مشوية على الفحم
» فراخ مشويه فى التوستر
» كبدة مشوية علي الأسياخ

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: اللحوم :: الدجاج والطيور-
انتقل الى: