بطاطس بومفريت
المقادير:
بطاطس مقطعة اصابع
ماء و ملح للسلق
للخلطة:
ملح و فلفل، حسب الذوق
ثوم بودرة، حسب الذوق
بصل بودرة، حسب الذوق
ملعقة كبيرة كركم
شطة، حسب الذوق
2 ملعقة كبيرة دقيق
1 ملعقة كبيرة نشا
الطريقة:
نخلط البهارات كلها مع بعض و نضيف ماء لغاية ما تتكون عجينة سائلة مثل البشاميل
اسلقى البطاطس وصفيها، ثم اوضعيها فى البهارات وقلبيها جيدا واتركيها فترة نصف ساعة او اكتر لكي تتماسك المكونات على البطاطس
فى زيت غزير و ساخن تقلى البطاطس لغاية ما تاخد لون ذهبي