موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كفتة الجمبرى بالارز

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin



المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

كفتة الجمبرى بالارز Empty
مُساهمةموضوع: كفتة الجمبرى بالارز   كفتة الجمبرى بالارز I_icon_minitimeالسبت يوليو 28, 2012 7:42 am

كفتة الجمبرى بالارز


المقادير


كيلو جمبرى مقشر
كوب ارز مطحون
ستة فصوص ثوم
بصلة
ملح -فلفل اسود ناعم-كمون- شطة-نعناع(حسب الرغبه يخفف من حدة الكمون)
خضرة (بقدونس -كسبرة- شبت )
ولعمل الصلصة ( كوبان طماطم - بصل- وزيت )

الطريقة

1-نفصل ربع كمية الجمبرى ونخلط الباقى مع كل المكونات ونضربهم فى الكبة

2-ندق ربع كمية الجمبرى دق خفيف او نفرمهم با ستخدام اصابع اليد ونضيفهم الى الخليط ونعجنهم

3- يشكل اصابع ويقلى فى الزيت

4-نصف الكمية تقدم فى طبق مع البقدونس

5- والباقى يوضع فى صلصة الطماطم

-لعمل الصلصة (نسخن قليل من الزيت ويضاف البصل المفرى حتى يصفر نضيف الطماطم ونتبلها

بقليل من الملح والفلفل والكمون وشطة حسب الرغبة

كفتة الجمبرى بالارز 268865_180037038727906_6679302_n
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sulvdan.sudanforums.net
 
كفتة الجمبرى بالارز
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كفته اللحم بالارز البايت
» كفتة الحاتى
» كفتة بالطماطم
» كفتة برنجي
» كفتة التونة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: اللحوم :: الأسماك والمأكولات البحرية-
انتقل الى: