ورق العنب بزيت الزيتون
نص كيلو ورق عنب مسلوق
بصلتين
2حبه فلفل رومى صغيره
3 حبات طماطم
ملعقه دبس رمان
حزمه كبيره بقدونس او حزمتين صغار
ورق نص حزمه نعناع اخضر
2 كوب ارز مصرى
عصير 4 ليمونات
زيت زيتون
قرن فلفل حار
ملعقه صغيره سكر
ملح حسب الرغبه
فلفل اسود
الطريقه
نشوح البصل والفلفل الرومى والحار فى زيت الزيتون بعد فرمهم ناعم حتى تطلع ريحتهم
نضيف الارز ونقلبه على النار دقيقتين
نرفعه من على النار ونضيف جميع المقادير ما عدا عصير ليمونتين من الاربعه
نحشى به ورق العنب ونرصه فى حله مفروشه بعروق الورق
نصب عليه 2 كوب ماء مغلى وليس شوربه وعصير الليمونتين الباقيتين وقليل من زيت الزيتون ولما يشرب الماء نوطى عليه حتى النضج
هذه الوصفه لا يصلح فيها استبدال زيت الزيتون بسمن او اى زيت اخر