الكشك المصري
المقادير:
1 كوب زبادي
1 كوب حليب
4 ملعقة كبيرة دقيق
نص كوب رز
4 كوب مرق دجاج
4 معالق كبيرة زيت ذرة أو سمن
بصلاية كبيرة مفرومة خشن
ملح + فلفل أسود
الطريقة:
نحط الرز في المرق علي النار و نسيبه يغلي ونهدئ النار و نغطيه و نسيبه لحد ما يستوي تماما
و نحمر البصل في السمن لحد ما تدبل و لونها يبقا بني فاتح
و نحط نصفها في المرق و نقلب و نسيب الباقي لتزيين الاطباق بالنهايه
و ندوب الدقيق في الحليب البارد كويس جدا مع رشة فلفل أسود وملح ونضيف الزبادي ونقلب تاني
وبعدين نحطه علي الرز مع التقليب المستمر لحد ما يغلظ القوام
( اذا لقيتيه تقيل قوي زودي حليب سائل او مرق قليل لحد ما تحصلي علي الكثافه المطلوبه )
و يغرف في الاطباق و يزين بالبصل المحمر و يقدم دافيء.