موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكشك المصري

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin



المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

الكشك المصري Empty
مُساهمةموضوع: الكشك المصري   الكشك المصري I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 21, 2013 7:28 am

الكشك المصري

المقادير:
1 كوب زبادي
1 كوب حليب
4 ملعقة كبيرة دقيق
نص كوب رز
4 كوب مرق دجاج
4 معالق كبيرة زيت ذرة أو سمن
بصلاية كبيرة مفرومة خشن
ملح + فلفل أسود
الطريقة:
نحط الرز في المرق علي النار و نسيبه يغلي ونهدئ النار و نغطيه و نسيبه لحد ما يستوي تماما
و نحمر البصل في السمن لحد ما تدبل و لونها يبقا بني فاتح
و نحط نصفها في المرق و نقلب و نسيب الباقي لتزيين الاطباق بالنهايه
و ندوب الدقيق في الحليب البارد كويس جدا مع رشة فلفل أسود وملح ونضيف الزبادي ونقلب تاني
وبعدين نحطه علي الرز مع التقليب المستمر لحد ما يغلظ القوام
( اذا لقيتيه تقيل قوي زودي حليب سائل او مرق قليل لحد ما تحصلي علي الكثافه المطلوبه )
و يغرف في الاطباق و يزين بالبصل المحمر و يقدم دافيء.

الكشك المصري 417813_389853234460540_2104296862_n
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sulvdan.sudanforums.net
 
الكشك المصري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  شيف يسري الكشري المصري.
» طريقه عمل الخبز البلدي المصري

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: فنون الطبخات العربية والعالمية :: المطبخ المصري-
انتقل الى: