موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin



المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى   طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى I_icon_minitimeالأربعاء أغسطس 22, 2012 9:35 am

طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى

المقادير:

1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرا - ملح . كمون - (3 ملاعق كبيرة خل - فلفل حار (اختيارى) - 3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم - حلقات فلفل أخضر - عصير ليمونة - 1/4 كوب زيت للتحمير .

الطريقة:
نخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) جيدا ثم نتبل بها الكبدة ونتركها فى البراد ربع ساعة .نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة .. نخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة ونغطيها ونتركها ربع ساعة .. بعد ذلك نرفع الغطاء ونقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها … توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون .

طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى 378411_257828624282080_139714630_n
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sulvdan.sudanforums.net
سلافة
Admin



المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى   طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 21, 2013 7:29 am

الكبدة الإسكندراني
المقادير:
نص كيلو كبده
ملح - شطه - كمون
خل - زيت
7 فصوص توم كبار مهروسين
فلفل حامي حلقات
لمون
الطريقة :
نحط الزيت والتوم المهروس في طاسه علي النار ونقلبهم لحد مالونهم يصفر ونحط الخل والشطه والملح والكمون وبعدين نضيف الكبده وقرب ماتقرب تستوي نحط حلقات الفلفل الحامي ونسيبها لحد ماتستوي وعند التقديم نعصر اللمون.

طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى 480090_389843184461545_402028428_n
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sulvdan.sudanforums.net
 
طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» السجق الاسكندرانى
» الكبدة في الفرن
» صينية الكبدة المشوية
» حمام محشى بخليط الكبدة والأرز
» طريقة عمل خبز الصاج

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: فنون الطبخات العربية والعالمية :: المطبخ المصري-
انتقل الى: