موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 كفتة الجمبرى بالارز

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin


المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

مُساهمةموضوع: كفتة الجمبرى بالارز   السبت يوليو 28, 2012 7:42 am

كفتة الجمبرى بالارز


المقادير


كيلو جمبرى مقشر
كوب ارز مطحون
ستة فصوص ثوم
بصلة
ملح -فلفل اسود ناعم-كمون- شطة-نعناع(حسب الرغبه يخفف من حدة الكمون)
خضرة (بقدونس -كسبرة- شبت )
ولعمل الصلصة ( كوبان طماطم - بصل- وزيت )

الطريقة

1-نفصل ربع كمية الجمبرى ونخلط الباقى مع كل المكونات ونضربهم فى الكبة

2-ندق ربع كمية الجمبرى دق خفيف او نفرمهم با ستخدام اصابع اليد ونضيفهم الى الخليط ونعجنهم

3- يشكل اصابع ويقلى فى الزيت

4-نصف الكمية تقدم فى طبق مع البقدونس

5- والباقى يوضع فى صلصة الطماطم

-لعمل الصلصة (نسخن قليل من الزيت ويضاف البصل المفرى حتى يصفر نضيف الطماطم ونتبلها

بقليل من الملح والفلفل والكمون وشطة حسب الرغبة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://sulvdan.sudanforums.net
 
كفتة الجمبرى بالارز
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: اللحوم :: الأسماك والمأكولات البحرية-
انتقل الى: