موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر
 

 كفتة الجمبرى بالارز

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin


المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

كفتة الجمبرى بالارز Empty
مُساهمةموضوع: كفتة الجمبرى بالارز   كفتة الجمبرى بالارز I_icon_minitimeالسبت يوليو 28, 2012 7:42 am

كفتة الجمبرى بالارز


المقادير


كيلو جمبرى مقشر
كوب ارز مطحون
ستة فصوص ثوم
بصلة
ملح -فلفل اسود ناعم-كمون- شطة-نعناع(حسب الرغبه يخفف من حدة الكمون)
خضرة (بقدونس -كسبرة- شبت )
ولعمل الصلصة ( كوبان طماطم - بصل- وزيت )

الطريقة

1-نفصل ربع كمية الجمبرى ونخلط الباقى مع كل المكونات ونضربهم فى الكبة

2-ندق ربع كمية الجمبرى دق خفيف او نفرمهم با ستخدام اصابع اليد ونضيفهم الى الخليط ونعجنهم

3- يشكل اصابع ويقلى فى الزيت

4-نصف الكمية تقدم فى طبق مع البقدونس

5- والباقى يوضع فى صلصة الطماطم

-لعمل الصلصة (نسخن قليل من الزيت ويضاف البصل المفرى حتى يصفر نضيف الطماطم ونتبلها

بقليل من الملح والفلفل والكمون وشطة حسب الرغبة

كفتة الجمبرى بالارز 268865_180037038727906_6679302_n
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://sulvdan.sudanforums.net
 
كفتة الجمبرى بالارز
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: اللحوم :: الأسماك والمأكولات البحرية-
انتقل الى: