موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كفتة الحاتى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin



المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

كفتة الحاتى Empty
مُساهمةموضوع: كفتة الحاتى   كفتة الحاتى I_icon_minitimeالسبت سبتمبر 01, 2012 11:20 am

كفتة الحاتى

نص كيلو لحم جملى مفروم ناعم
نص كيلو لحم ضاني مفروم
150 جرام لية الخروف ودى مش مع الدايت ينى ممكن تشيليها لو عايزه تخسي وبدليها بلبابه رغيف فينو صغير مبلوله ومعصوره جيدا
ملعقة صغيرة فلفل اسود _ ملح
عصير بصله كبيره مبشوره ناعم ومعصوره

قطعة فحم - ملعقة من ليه الخروف مفرومة -ملعقة صغيرة سمن



الطريقة


نفرم اللحم مع لية الخروف ونتبل اللحم بالملح والفلفل فقط الفلفل بيظهر طعم اللحم ولا نحتاج لبهارات مخلوطة ولا اي حاجه

نعيد فرم الكفته مره ثانيه
نقسم اللحمة كور متساوية

نبلل ايدنا بماء البصل المتبل بالملح والفلفل الاسود

ونقوم بتشكيل كرة اللحم علي اسياخ او عيدان خشبيةاو اي شيئ اسطواني

مثل يد الملعقة الخشبية مثلا


نبلل ايدينا بماء البصل اثناء تشكيل اصبع الكفتة لتكتسب اللحمة طعم البصل حوالي مرتين

وهذه الخطوة بتساعد في تشكيل الاصبع
وتشوى فى الفرن او الشوايه
وحتي نحصل علي ريحة الفحم

نرص الكفتة في حلة ذات غطاء محكم

نقدح ملعقة من السمن او الزيت ونشوح فيها ملعقه الليه المفرومه حتى تسيح(

نشعل فحمة الي ان تحمر جدا ونضعها في طبق معدني ونضعها في وسط الكفتة و

نصب عليها الدهن اللى سيحناه ونغطي الحلة فورا بغطاء ونتركها قليلا حتي تكتسب الكفتة رائحة الفحم

كفتة الحاتى 260060_178442478878307_3230168_n
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sulvdan.sudanforums.net
 
كفتة الحاتى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كفتة داود باشا
» كفتة اللحم بالجبن
» كفتة بالطماطم
» كفتة برنجي
» كفتة مشوية على الفحم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: اللحوم :: اللحوم الحمراء :: اللحمة المفرومة-
انتقل الى: