موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر
 

 السردين المملح

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin


المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

السردين المملح Empty
مُساهمةموضوع: السردين المملح   السردين المملح I_icon_minitimeالسبت أغسطس 24, 2013 11:08 am

السردين المملح

نظفت السردين كويس من الداخل و نزعت الراس و شطفته كويس بالماء البارد و سيبته شويه في الماء البارد علشان نتخلص من القشر اللي على الجسم .
يوضع السردين في مصفاة حتى يجف من الماء تماما ثم يتبل بملح و كركم و فلفل احمر مطحون و ممكن بدل الفلفل( نحط شطة )
يرص السردين في طبق زجاجي و يوضع عليه شرائح ليمون و زيت و يوضع فوقه كيس بلاستيك لعدم وصول الهواء و يغطى الطبق جيدا بالفويل و يترك لمدة اسبوع تقريبا مع الحرص على تقليبه كل فترة
تنزع السلسة الظهرية و يقدم مع الخس و البصل و الليمون

السردين المملح 1185586_537689846286900_724505866_n
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://sulvdan.sudanforums.net
 
السردين المملح
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: اللحوم :: الأسماك والمأكولات البحرية-
انتقل الى: