موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 سمك فيليه مقلي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin



المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

سمك فيليه مقلي Empty
مُساهمةموضوع: سمك فيليه مقلي   سمك فيليه مقلي I_icon_minitimeالخميس سبتمبر 05, 2013 10:20 am

سمك فيليه مقلي

سمك فيليه مقلي 1174927_186725124840126_217426914_n


المقادير:

4 قطع سمك فيليه
ملعقة كبيرة بصل بودرة (أو بصل مفروم)
ملعقة كبيرة ثوم بودرة (أو ثوم مفروم)
2 ملعقة صغيرة بشر ليمونة
½ ملعقة صغيرة زعفران
ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ملعقة صغيرة أوريجانو
½ كوب عصير ليمون
ملعقة صغيرة كركم
ملعقة صغيرة شطة
ملعقة كبيرة بابريكا
ملح وفلفل أسود
½ كوب زبدة


الطريقة:

1- ذوبي نص كمية الزبدة في وعاء صغير مع الكزبرة والكركم والبصل البودرة والثوم البودرة والزعفران والأوريجانو والشطة والبابريكا وملح وفلفل حسب الرغبة، وقلبيهم لغاية ما يختلطوا مع بعض وارفعيه من على النار.

2- ضعي الخليط في طبق وضيفي عليه ملعقة بشر ليمون وقلبيهم مع بعض، وبعد كده وزّعيه كويس بإيديك على السمك من الجانبين، وسيبيه في التلاجة لمدة ساعة علشان يتّبل كويس.

3- ذوبي باقي كمية الزبدة وحمّري فيها السمك لغاية ما يبقى لونه دهبي أو لغاية ما يستوي، اخرجي السمك من المقلاة من غير الصوص اللي نزل منه وحطّيه في طبق.

4- حطّي عصير الليمون على صوص السمك اللي في المقلاة، وضيفي عليهم ملعقة بشر الليمون التانية وقلبيهم مع بعض، وارفعي بعد كده الخليط ده من على النار وتبّليه بكمية ملح مناسبة لو احتاج، وسيبيه لغاية ما يغلي وقوامه يتقل شوية.

5- رصي قطع السمك في طبق التقديم وصبّي فوقه خليط الليمون وقدّميه مع رز السمك.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sulvdan.sudanforums.net
 
سمك فيليه مقلي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فيديو - شيف يسري جمبري مقلي بالصوص الحار المكسيكي.
» فيديو - شيف يسري جمبري مقلي بالصوص الحار المكسيكي
» فيليه السمك
» ساندويشات فيليه الدجاج بالمايونيز
» فيليه السلمون بصلصة ليمون وفواكه مجففة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: اللحوم :: الأسماك والمأكولات البحرية-
انتقل الى: