طريقة وصفة عمل بوريك بالجبنة البيضا والرومى
المقادير
2كوب دقيق منخول
معلقتين سمنة سايحة او بدرجة حرارة الغرفة
معلقة صغيرة خميرة فورية
معلقة صغيرة سكر
نص معلقة صغيرة ملح
ذرة فلفل اسمر
بيضتين
ربع كوب لبن دافى
سمسم او حبة البركة(اختيارى)
الحشوة
جبنة رومى وزيتون – جبنة بيضا بالزعتر والزيت
الطريقة
هنضرب البيض ونشيل منة حبة صغيرين خالص عشان ندهن بيهم وش البوريك
هنحط الدقيق والخميرة والسكر والملح والسمنة فى طبق ونقلب كويس
وبعدين نضيف البيض وحبة البركة والفلفل الاسود ونقلب
هننزل عليهم باللبن شوية بشوية ونعجن لحد ماتبقى العجينة طرية ومبتلزق
نغطيها لتتخمر فى مكان دافى لمدة نص ساعة
نهرس الجبنة ونحط عليها شوية زعتر وزيت ونقلبها
نقطع العجينة كور صغيرة خالص وناخد كل كورة نفردها
او حتة رومى وزيتون اسود
ونقفلها زى القطايف ونضغط على الاطراف كويس جدا بالشوكة
ونرصهم فى صينية مدهونة زيت بسيط
ونغطى عليهم ونسيبهم يخمروا نص ساعة كمان
وندهن وشهم بيض ونرش عليهم شوية حبة البركة
ودول اللى بالرومى والزيتون دهنتهم بيض بس ومرشتش حبة البركة عشان افرقهم عن الجبنة البيض
وندخلهم الفرن السخن على 200 درجة لمدة ربع ساعة