طريقة عمل المحشي الدايت
المقادير :
كوسه
فلفل
لحم مفروم
بصل
ثوم
صلصة طماطم
بهارات حسب الذوق
ملح
شبت
بقدونس
رز بسمتي
ورق فويل
طريقة العمل :
قومي بغسل الكوسه جيدا
لا تقومي بتقشير الكوسه , قشريها بشكل سطحي فقط مجرد احتكاك بالسكين و هذا لإن القشر فيه إلياف مفيده جدا ,
قومي بتقويرها بالطريقه العاديه
قومي بتجهيز اللحم المفروم و ذلك بوضعه في المقلاه من غير اي دهون و سخنيه على الهادي
ضعي البصل والثوم و قلبيه حتى تمام النشفان و حتى يبدأ البصل في الإحمرار
أضيفي صلصة طماطم طبيعيه عليها
قومي بإضافة البهارات المفضله حسب ذوقك للمحشي , و أضيفي كميه بسيطه جدا من الملح
و الخضره ( الشبت و البقدونس )
اخر شئ قومي بإضافة الرز البسمتي وبالاخص الرز البسمتي لإن سعراته الحراريه أقل من الرز العادي و لذلك سيكون مفيد في الرجيم ,
في صينيه قومي بتقطيع بصله إلى شرائح
قومي بحشو الكوسه و رصيها في الصينيه
أضيفي الشربه منزوعة الدهون منها ( انزعيها من على السطح ) و غطي الصينيه جيدا بورق الفويل
دخليها الفرن
يمكنك التقديم مع سلطه خضراء أو سلطة زبادي