السردين المملح
نظفت السردين كويس من الداخل و نزعت الراس و شطفته كويس بالماء البارد و سيبته شويه في الماء البارد علشان نتخلص من القشر اللي على الجسم .
يوضع السردين في مصفاة حتى يجف من الماء تماما ثم يتبل بملح و كركم و فلفل احمر مطحون و ممكن بدل الفلفل( نحط شطة )
يرص السردين في طبق زجاجي و يوضع عليه شرائح ليمون و زيت و يوضع فوقه كيس بلاستيك لعدم وصول الهواء و يغطى الطبق جيدا بالفويل و يترك لمدة اسبوع تقريبا مع الحرص على تقليبه كل فترة
تنزع السلسة الظهرية و يقدم مع الخس و البصل و الليمون