فراخ مشوية
المقادير:
بصلتين كبار، مفرومة
2 حبة طماطم كبيرة، مفرومة
2 حبة فلفل رومى كبار
ربع كوباية زيت
ربع كوباية خل
معلقتين او تلاته كبار صلصة طماطم
علبة زبادى جهينة او معلقتين كبار كريمة لبانى جهينة
حوالى 10 فصوص حب هيل
5 ورقات لوره
معلقة صغيرة كمون
معلقة صغيرة توابل فراخ
معلقة كبيرة كاتشب
معلقة صغيرة كركم
ملح وفلفل اسود
معلقة صغيرة كزبرة ناشفه
الطريقة:
قومى بوضع كافة المقادير بالتدريج فى الخلاط مع مراعاة تنعيم الاجزاء الكبيرة قبل وضعها،
اضربيها جيدا حتى تصبح مثل الكريمة، اضيفي القليل من الزيت فى حال وجدت ان الخلاط لا يضربها جيدا من قلة السوائل
اسلقى الدجاج كالمعتاد، ثم ضعيه فى صينية او بيركس ونضع عليه القليل من الخلطة السابقة، غطيها وضعيها فى الفرن،
او على شواية الفحم ولكن لا تسلقي الدجاج فى هذه الحالة، يتم تشريح الدجاج وتتبيله بهذه الخلطة وتركه فترة طويلة فى الثلاجة