الدجاج المنكه بزبده الثوم والتوابل
المقادير: زبدة ملعقه كبيره
ملعقة طعام هوت صوص
ملعقتين ماء
عصير ليمونه
٦ فصوص ثوم كبيره ومهروسه
ملعقه صفيره بهارات مشكله
ماعقه صغيره سماق
ملعقة صغيرة من الملح
1 / 2 ملعقة صغيرة من الفلفل الطازج المطحون
1 / 2 ملعقة صغيرة من الفلفل الحريف
1 دجاجه كبيره مغسوله و مربوطه
الطريقة: .اخلطي الزبده والهوت صوص و الماء والملح والفلفل و بقيه المقادير وارفعيهم علي النار
ليغلوا ١٠ دقائق علي نار هاديه
ادهني الدجاجه جيدا من الداخل والحارج بالصوص ثم دخليها الفرن لمده ساعه و نص مكشوفه حتي النضج
كل ربع ساعه ادهني الدجاجه ببقيه زبده الثوم من الداخل والخارج و اعيديها ثانيه للفرن