مكرونه بالفراخ
نص كيس مكرونه مسلوقه
نص كوب مشروم شرائح
نص كيس موتزاريلا
بصله
3 فصوص ثوم
فلفل حامى
حبه فلفل رومى كبيره
نص كيلو صدور فراخ مخليه
2 ملعقه كبيره دقيق
2 كوب لبن حليب
نص لتر كريمه وممكن تبدليه بنص لتر لبن وملعقه واحده دقيق
ملعقه كبيره زبده
2 ملعقه زيت زيتون
حبتين طماطم مكعبات
ملعقه اوريجانو
3 ملاعق بقدونس مفروم
قليل من البقدونس والموتزاريلا للوجه
الطريقه
1- نقطع الصدور مكعبات وتسلق مع ملح وفلفل ورشه حبهان وبصله صغيره
2- نخلط الصدور بالمكرونه المسلوقه والمشروم والموتزاريلا و الطماطم والاوريغانو والبقدونس فى بايركس كبير او طبق فرن
3- نشوح البصله والثوم والفلفل بنوعيه بعد فرمهم طبعا يشوحوا فى ملعقه زيت الزيتون حتى يغمقوا قليلا يعنى لونهم يصبح ذهبى وليس بنى ويخلطوا بالمكرونه
3- نحمص الدقيق مع ملعقه زيت زيتون ولما يصبح لونه مثل الرمل نضيف اللبن ونقلب بالمضرب السلك ونظبط الملح حتى يغلى فنضيف الكريمه ونتركه يغلى ثانيه
4- نضيفه لخليط المكرونه ونزين الوجه ببعض البقدونس والموتزاريلا وتدخل الفرن حتى تغلى حوافها فنخرجها منه وتقدم بجانب السلطه