موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كوردون بلو الدجاج بحشو اللانشون والشيدر

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin



المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

كوردون بلو الدجاج بحشو اللانشون والشيدر Empty
مُساهمةموضوع: كوردون بلو الدجاج بحشو اللانشون والشيدر   كوردون بلو الدجاج بحشو اللانشون والشيدر I_icon_minitimeالإثنين مارس 25, 2013 9:02 am

كوردون بلو الدجاج بحشو اللانشون والشيدر


كوردون بلو الدجاج بحشو اللانشون والشيدر 562641_503886549676285_1150228453_n


المقادير:
كيلو صدور فراخ مخلية
2 ثمرة فلفل رومي مفروم
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة كبيرة خل
1 كوب دقيق
2 بصلة كبيرة
3 ليمونات
ملح وفلفل
خلة الأسنان
2 بيضة
2 كوب بقسماط مطحون
كمية كبيرة من الزيت للقلي



للحشو:
1/ 8 كيلو لانشون
1/ 8 كيلو جبنة شيدر
1/ 8 كيلو زيتون مقطع

طريقة التحضير :

1- افرمي البصل كويس جداً واعصريه وخدي الميه بتاعته؛ لاستخدامها في التتبيلة.

2- ضعي ماء البصل في طبق غويط، ومعاه الملح والفلفل والخل وعصير الليمون والفلفل الرومي والقرفة، وقلّبيهم كويس مع بعض، وبكده تبقي حضّرتي التتبيلة.

3- حطّي صدور الفراخ في التتبيلة وسيبيهم لمدة ساعتين.

4- بعد ما الفراخ تتّبل، هنبدأ في حشو صدور الفراخ وكل اللي عليكِ إنك تفردي قطعة الفراخ، وتحطّي عليها شريحة من الجبن الشيدر، وشريحة لانشون، وقطعتان من الزيتون.

5- لفي صدور الفراخ على الحشو واقفليه كويس، واحكميها بغلق الجوانب المفتوحة بخلة الأسنان.

6- قلّبي صدور الفراخ الملفوفة في الدقيق وبعد كده حطيها في البيض، وبعدين غطيها بالبقسماط من كل الجوانب بعد ما تتبّليه بالملح والفلفل.

7- سخني الزيت كويس جداً على نار عالية وابدئي بوضع الكوردون في الزيت واحدة واحدة بحرص، وبعد كده خففي النار علشان تتحمر على نار هادية، وقبل ما تشيليها من الزيت، زودي النار علشان تكون مقرمشة.

ولو عايزة تظبطي الأكلة تمام وتبقى ولا أحسن شيف ممكن تقدّمي مع الكوردون بلو صوص الكريمة بالكرّات..



صوص الكريمة بالكرّات
المقادير:
كرّات مقطع قطع صغيرة
2 معلقة كبيرة زبدة
½ كوب كريمة لباني مخفوقة



طريقة التحضير:
1- سخني الزبدة في طاسة صغيرة على نار هادية، وبعدين ضيفي عليها الكرّات المقطع، وسيبيهم على النار من 7 : 8 دقائق مع التقليب المستمر.

2- ضيفي عليهم الكريمة وسيبيهم لغاية ما الكريمة تسخن، وبعد كده قدّمي الصوص مع الكوردون بلو وهو ساخن..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sulvdan.sudanforums.net
 
كوردون بلو الدجاج بحشو اللانشون والشيدر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» بطاطس مشوية بحشو الدجاج والجبن
»  الدجاج مع أرز الزبيب
» كبسة الدجاج
» كتف ضأن بحشو اللحم المفروم والفستق
» الدجاج الكرسبي

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: اللحوم :: الدجاج والطيور-
انتقل الى: