قالب الكبده بالسبانخ
ملعقه كبيره زيت زيتون
بصله مفرومه ناعم
2 كرات مفروم ناعم
باكو سبانخ معصور ومصفى
فصين ثوم
1/4 ملعقه صغيره جوزه الطيب
نص كوب بقسماط مطحون
نص كوب جبنه رومى مبشوره
نص كوب كريمه لبانى سميكه
ملعقه ملح بيضتين
نص كيلو كبده فراخ
الطريقه
شوحى البصل والثوم والكرات فى زيت الزيتون جيدا ثم اقسميهم نصفين نصف يظل فى الاناء ونصف فى طبق غويط
2-اضيفى للاناء السبانخ وجوزه الطيب وقلبى جيدا
3- اضيفى للسبانخ نص الجبنه الرومى ونص الكريمه ونص البقسماط وملح وفلفل
4-اضربى الكبده فى الخلاط ثم قلبيها مع البصل الباقى وبقيه الكريمه والبقسماط والجبنه واضيفى ملح وفلفل
5- فى قالب كيك طويل ومبطن بالفويل ضعى نصف خليط الكبده ثم خليط السبانخ واضغطى بالملعقه ليتساوى
6- دخليها فرن 400 f لمده ساعه