موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ

وصفات طبخ من جميع أنحاء العالم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 باذنجان بالخل والتوم

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سلافة
Admin



المساهمات : 1319
تاريخ التسجيل : 24/06/2012

باذنجان بالخل والتوم Empty
مُساهمةموضوع: باذنجان بالخل والتوم   باذنجان بالخل والتوم I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 21, 2013 7:38 am

باذنجان بالخل والتوم

المقادير:

3 بتنجانات وسط
فلفل رومي أو حامي
زيت للقلي

الصوص:

8 فصوص توم مفرومين ومعاهم فلفلاية حامية
4 معالق خل كبار
معلقتين زيت
ربع كوب ماء
لمونة كبيرة


الطريقة:

نغسل البتنجان كويس ونقشر بالسكين الطبقه السودة بالطول واحدة ونسيب واحدة ونقطعه دواير متوسطة السمك.. ونرش عليه شوية ملح علشان مايسودش وينزل ميته ونسيبه حوالي تلت ساعة ونغسله .
نقلي البتنجان والفلفل ونطلعهم نحطهم في طبق في ورق مناديل علشان يتشرب الزيت.
وماننساش قبل مانقلي الفلفل نغسله ونحطه في مصفي ونشقه شقه بالطول من تحت علشان مايطرطش زيت واحنا بنقليه.

الصوص:

نفرم التوم ونحطة مع معلقتين الزيت في طاسة ونقلبه لحد ما لونه يصفر وبعدين نضيف الخل وبعدين الميه يادوبك تغلي ونطفي النار علي طول.
نجيب طبق غويط ونبدأ نرص طبقة بتنجان وفوقيها طبقة فلفل ونعصر عصرة لمون وهكذا لحد ما ننتهي من الكميه اللي قليناها .
ممكن تعملي جمبها بطاطس مقليه ورز بالعدس الأصفر
أو كرنبيت مقلي وتتاكل بالعيش

باذنجان بالخل والتوم 942312_389786854467178_1374098456_n
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sulvdan.sudanforums.net
 
باذنجان بالخل والتوم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صينية باذنجان مع الجبن الكرافت
» باذنجان بالجبن...
» باذنجان محشي باللحم
» باذنجان محشي باللحم
» طريقة عمل مخلل باذنجان

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موسوعة سلافة شطة لفنون الطبخ  :: الخضروات :: طبخات البازنجان ( الأسود )-
انتقل الى: