كبسة اللحم و الارز البسمتي
المقادير:
الكبسة :
كيلو ارز بسمتى
1 كوب جزر مفروم
1 كوب فلفل اخضر مفروم
مرقة لحم او ماء
1 كوب بصل مفروم
كاري
قرفة
1 حبه هيل
قرنفل
سمن او زيت
2 مكعب ماجي
للحم :
مقدار من اللحم مقطع مكعبات
ربع كوب بصل
ربع كوب جزر
ربع كوب فلفل اخضر
بهارات
الطريقة:
طريقه عمل الكبسه باللحم و الارز البسمتي
يسوي اللحم اولا
يشوح البصل و الجزر و الفلفل في السمن او الزيت
لمده 3 دقائق
ثم توضع اللحمة و البهارات و قليل من الماء لتكون الصوص
ثانيا الارز
يشوح البصل مع الجزر و الفلفل
ثم تضاف المرقة و الماجي و البهارات
ثم يضاف الارز
بعد نضوج الارز
تقدم الكبسه باللحم و الارز البسمتي في صحن التقديم
و توضع اللحمة و الصوص المتبقى من اللحم